OPEN STUDIEDAG NAAP

Datum: 28 november 2015

Tijd: 13:30 – 17:00 uur

Locatie: De Ritman Bibliotheek – Bibliotheca Philosophica Hermetica Bloemstraat 13-19, 1016 KV Amsterdam

Kosten: € 30 (NAAP leden: € 15). Men kan zich vanaf 14 oktober tot 24 november 2015 op www.naap.nl inschrijven, door overmaking van het bedrag wordt de inschrijving bevestigd.

Programma:

13:30 – 14:30   lezing 1 + discussie
14:30 – 15:30   lezing 2 + discussie
15:30 – 15:50   rondleiding
15:50 – 16:00   pauze
16:00 – 17:00   workshop

regular
Click here to enroll
[wp_cart_button name=”Open Studiedag 2015″ price=”30.00″]

naap
NAAP members enroll here
[wp_cart_button name=”Open Studiedag 2015″ price=”15.00″]

Lezing 1 | The structure of the psyche - Vanessa Prins-Goodman

In this lecture, Vanessa Prins-Goodman will present the model of the psyche according to Analytical Psychology, taking us through the basic structure of the psyche. Important concepts such as the ego, the persona, the shadow, the complexes and the archetypes will be explored, using examples of everyday day life and clinical practice.

De lezing wordt gehouden in het Engels.
Vragen en antwoorden in het Nederlands.

Bio

Vanessa Prins-Goodman studeerde af als klinisch psycholoog in in Brussel, België. Ze volgde de opleidingen Sandplay Therapie en Jungiaanse Analyse. Ze is lid van de NAAP en van de IAAP. Ze heeft een privé praktijk voor jungiaanse analyse en coaching in Amsterdam en in Den Haag.

Lezing 2 | Begrijpen en Ambiguiteit - Dr Hans van den Hooff

In dit seminar zullen we kijken naar twee duidelijk verschillende domeinen van het psychisch functioneren: aan de ene kant ambiguïteit en paradox en aan de andere begrijpen, kennen en exact weten. In Jung’s opus magnum Mysterium Coniunctionis bestudeerde hij de paradoxen en de “dubbele/tegenstrijdige aard” van het onbewuste in contrast tot de neiging tot opheffen van ambiguïteit van het ego. In dit seminar zullen we parallellen proberen te verkennen tussen dit deel van Jung’s werk en moderne inzichten uit de neurowetenschap betreffende de verschillende functionaliteit van de twee hersenhelften.

Bio

Dr Hans van den Hooff is executive & leiderschap coach, persoonlijk coach en  psychoanalyticus. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring met het begeleiden van management en organisaties. Voordat hij zich in 2001 zelfstandig vestigde was hij management consultant en partner bij respectievelijk PA Consulting Group en Arthur D. Little. Weer daarvoor werkte hij bij Shell in Europa en in de VS. Hij promoveerde in de wis- en natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam en kwalificeerde zich als psychotherapeut en psychoanalyticus (C.G. Jung) in Londen.

Workshop | Interpretation of Fairy tales - Barbara Helen Miller

In this workshop we will explore a fairy tale; discovering the effect on understanding that the associative exploration of symbols can bring. The relationship with dream work during a psychotherapy session is introduced, which substantiates the relevance of exploring fairytales.

Bio

Barbara Helen Miller studeerde af aan het C. G. Jung Instituut, Zürich en promoveerde in de anthropologie aan de Universiteit in Leiden. Ze heeft een privé praktijk voor analytische psychologie in Hilversum; daarnaast doet ze anthropologisch onderzoek en beoefent ze haar eerste beroep, concert celliste.

Vanessa Prins-Goodman

Vanessa Prins-Goodman

M.A. PSYCHOLOGY, JUNGIAANSE PSYCHOANALYTICA (IAAP EN NAAP LID) EN ZANDSPEL THERAPEUT
Dr Hans van den Hooff

Dr Hans van den Hooff

DR., ANALYTICAL PSYCHOLOGIST
Barbara Helen Miller

Barbara Helen Miller

MASTER OF ARTS IN PSYCHOLOGY AND RELIGION; PH.D. IN ANTHROPOLOGY; GRADUATE OF THE C G JUNG INSTITUTE, ZÜRICH; MEMBER OF IAAP, AGAP, NAAP