Nancy van den Berg-Cook

Ph.D., Psy.D. Doctor in de klinische psychologie, International Association for Analytical Psychology gecertificeerd psychoanalyticus

Talen: Engels, Nederlands
Lokaties: Amsterdam and Zeist (Provincie Utrecht)
T: 06 25 218 178 | E: bergcook@xs4all.nl | W: www.jungpraktijkvandenberg-cook.nl

Credentials

Ph.D., Psy.D.
Gecertificeerd Jungiaans psychoanalytica, doctor in de klinische psychologie, vertaalster, onderzoekswetenschapper naar metabolisme en voeding, docent op universitaire niveau

Type cliënten

Mensen met depressie, angst, burn-out, verdriet, transitieproblemen, sociale angst, weinig zelfvertrouwen, emotioneel eten, voedingsgerelateerde problemen en gewichtsproblemen. Counseling en coaching voor hoogsensitieve personen (HSP), voor het ontwikkelen van carrière en/of creatieve processen (kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve talenten), voor studenten (zowel pubers als jongvolwassenen). Daarnaast vormt relatiecounseling een groot deel van mijn praktijk, zowel voor partners als familie- en werkrelaties.

Over mij

Ik begon mijn studie van de psychologie van Jung in 1989 en ben getraind in Californië, Zwitserland, België, Duitsland en Nederland. In 2003 heb ik mijn certificaat als Jungiaans analytica gehaald. Ik heb mijn particuliere praktijk in Nederland sinds 17 jaar. Ik heb gewerkt met een verscheidenheid aan nationaliteiten en heb ruime ervaring opgebouwd met cross-culturele kwesties, wat ook belangrijk is in relatiecounseling.
Mijn focus is het helpen van mensen om hun eigen, geheel unieke weg naar het oplossen van problemen en het bereiken van persoonlijke groei te vinden. Wij richten ons niet alleen op de geschiedenis van een persoon, maar – zoals Jung benadrukte in zijn concept van de individuatie – ook op zijn huidige levenssituatie en unieke persoonlijkheid. Rekening houdend met de essentiële verbondenheid van geest en lichaam, gebruik ik mijn kennis van fysiologie en voeding uit mijn eerdere carrière in medisch onderzoek om de hele persoon, psyche en lichaam, in groei- en transformatieprocessen te ondersteunen.