Karin Jironet

DR., International Association for Analytical Psychology gecertificeerd psychoanalyticus

Talen: Engels, Nederlands en Zweeds
Lokaties: Amsterdam (Netherlands), Rome (Italy)
T: 020- 470 10 13 | E: jironet@xs4all.nl | W: www.jironet.com

Credentials

Gecertificeerd Jungiaans psychoanalytica, Ph.D. in de theologie, godsdienstpsychologie, gespecialiseerd in mystiek; Master of Arts in volkenkunde en taalkunde, Bachelor of Medical Science in logopedie. Lid van IAAP, NAAP, IAPR

Type cliënten:

Volwassenen die zich innerlijk ‘heel’ willen voelen en die authentieker willen leven op professioneel en persoonlijk vlak. Professionals, die vaak internationaal werkzaam zijn in verantwoordelijke functies, op zoek naar een stap in een onbekende richting.

Over mij

Twaalf jaar lang werkte ik bij een gevestigd leiderschapsinstituut in Nederland en leerde uit de eerste hand hoe management- en leiderschapsverantwoordelijkheden kunnen vereisen dat een individu groeit buiten de gewone manieren van zichzelf en de samenleving waarnemen. In tijden van transitie, in gang gezet door een innerlijke transformatie of door verschuivingen in de externe omgeving, is zo’n herijking van de basisprincipes onvermijdelijk.

Mijn werkwijze is grotendeels gevormd door de training die ik kreeg als Jungiaans psychoanalyticus in Zürich en door mijn levenslange persoonlijke reis over spirituele paden, in het bijzonder het soefisme. Deze combinatie resulteert in een psycho-spirituele benadering die is gericht op het scheppen van duidelijkheid en troost, voornamelijk door het ondersteunen van de differentiatie van een afzonderlijk “ik” dat in een levende en vervullende relatie staat met de samenleving.

Mijn benadering is zowel symbolisch als concreet. Ik werk met actieve imaginatie, dromen, symbool-interpretatie, alsook met psychodrama, voice and dialogue, en met ademhalingsoefeningen die helpen bij het kalmeren van de geest.

Publicaties

Jironet, K. (2002) The Image of Spiritual Liberty in the Western Sufi Movement Following Hazrat Inayat Khan. Leuven: Peeters Publishers.

Jironet, K, Vriesendorp, D. (2006) De rol van het geweten. Persoonlijke keuzes van leiders in het Nederlandse bedrijfsleven. Amsterdam: Business Contact.

Jironet, K. (2009) Sufi Mysticism into the West. Life and Leadership of Hazrat Inayat Khan’s Brothers 1927-1967. Leuven: Peeters Publishers.

Jironet, K. (2010) Religion and Symbols. NAAP conference

Jironet, K. (2011) Female Leadership. Management, Jungian Psychology, Spirituality and the Global Journey through Purgatory. London: Routledge.

Jironet, K., Stein, M. (2012) New Approaches for Leadership: A Psycho-Spiritual Model for Leadership Developmen in The Transforming Leader: New Approaches for 21st Century Leadership. San Francisco: Berrett-Koehler Publishers.