Ciske Balhan

GZ psycholoog (1997) en Psychotherapeut (1999), International Association for Analytical Psychology gecertificeerd psychoanalyticus

Talen: Nederlands, Engels, Duits
Lokatie: Rotterdam
T: 010-4225914 | E: c.balhan@kpnmail.nl

Credentials

Inzichtgevende therapie, psychoanalytische psychotherapie, eetstoornissen. Zo nodig maak ik gebruik van niet psychoanalytische, gedragsgerichte of meer steunende methoden. De laatste jaren ben ik me aan het bijscholen in lichaamsgerichte psychotherapie (Sensimotore Psychotherapie).

Type cliënten:

Alle mogelijke cliënten met psychische problemen, met uitzondering van psychoses, verslavingen en ernstige suïcidaliteit. Als er meer steun nodig is dan ik kan bieden zal ik doorverwijzen. Ik doe alleen langdurige behandelingen (2de lijn).
Momenteel neem ik geen nieuwe cliënten meer aan.

Over mij:

Afgestudeerd in sociale pedagogiek, bijvakken sociale en klinische psychologie (1976, Rijksuniversiteit Leiden). Na een aantal jaren in het onderwijs gewerkt te hebben (Technische Hogeschool Delft, Hogeschool Rotterdam) startte ik in1990 mijn opleiding tot psychotherapeut bij het RINO, gecombineerd met die tot analytica bij de Belgische School voor Jungiaanse Psychoanalyse (BSJP, 1991). Ik werkte 5 jaar als psychotherapeut in opleiding bij de toenmalige Ursulakliniek, afdeling Eetstoornissen. Vanaf 1994 was ik hoofd van de Poli- en Deeltijdkliniek Eetstoornissen, Bavo RNO groep, Rotterdam. In 2001 was ik betrokken bij de oprichting van de NAAP, en vanaf 2005 werk ik in privé praktijk te Rotterdam. Ik ben lid van de NVP, NVVP, BSJP en NAAP.

Publicaties

Vertaling, samen met Wouter Pols, van het boek ‘Vergeten samenhang. Over cultuur en opvoeding’ van Klaus Mollenhauer (1986)
‘Over The Primitive Edge of Experience (Thomas Ogden)’ in: Psychoanalytische Studies nr. 17, eigen uitgave van de BSJP (1999)
‘Over eetstoornissen: op het raakvlak van psychoanalyse en gedragstherapie’ in: Psychoanalytische Studies nr.24 (2002)