Volgens de psychologie nemen mensen die na hun zeventigste mentaal alert blijven doorgaans deze vijf dagelijkse gewoonten over

Naarmate de wereldbevolking ouder wordt, wordt de kwestie van het behouden van de mentale scherpte na de leeftijd van 70 jaar cruciaal. Gelukkig werpt recent onderzoek licht op de dagelijkse gewoonten van oudere volwassenen die een opmerkelijke mentale alertheid behouden. Dit artikel onderzoekt vijf essentiële praktijken die worden toegepast door mensen die mentaal niet vertragen als ze in de zeventig zijn en daarna. Deze gewoonten, van regelmatige lichaamsbeweging tot een goede nachtrust, spelen een fundamentele rol bij het behoud van de cognitieve en mentale gezondheid op oudere leeftijd.

Regelmatig sporten

Het verband tussen lichaamsbeweging en cognitieve gezondheid is goed ingeburgerd. Voor mensen boven de 70 helpt regelmatige fysieke activiteit, zoals stevig wandelen, fietsen of zwemmen, de bloedtoevoer naar de hersenen op peil te houden, wat de gezondheid van de neuronen en de plasticiteit van de hersenen bevordert. Lichaamsbeweging werkt ook als een natuurlijk antidepressivum, verhoogt het moreel en vermindert stress, factoren die direct bijdragen aan een betere cognitieve gezondheid.

Stimuleer jezelf mentaal door nieuwe dingen te leren

Continue mentale stimulatie is cruciaal om mentaal alert te blijven. Dit kunnen activiteiten omvatten zoals het oplossen van kruiswoordpuzzels, het lezen van boeken, het leren van een nieuwe taal of het volgen van lessen over spannende onderwerpen. Deze activiteiten stimuleren de hersenen, versterken neurale circuits en kunnen zelfs nieuwe verbindingen genereren. Nieuwsgierig en mentaal betrokken blijven helpt de natuurlijke cognitieve achteruitgang die gepaard gaat met ouder worden tegen te gaan.

Kies voor een gezond en uitgebalanceerd dieet

Een dieet dat rijk is aan fruit, groenten, magere eiwitten en volle granen kan een aanzienlijke impact hebben op de cognitieve gezondheid. Voedingsmiddelen zoals bessen, noten en vette vis, die rijk zijn aan antioxidanten en omega-3-vetzuren, zijn bijzonder gunstig voor de hersenen. Deze voedingsstoffen helpen ontstekingen te verminderen, waardoor neuronen worden beschermd en een betere cognitieve functie wordt bevorderd.

Zorg voor regelmatige sociale interacties

Sociale interacties spelen een cruciale rol bij het behouden van de geestelijke gezondheid. Deelnemen aan gesprekken, deelnemen aan groepsactiviteiten en relaties onderhouden met familie en vrienden versterken de hersenfunctie en helpen ziekten zoals depressie en angst te voorkomen. Bovendien kan sociaal actief zijn het gevoel van geluk en verbondenheid vergroten, wat essentieel is voor een optimale cognitieve gezondheid.

Zorg ervoor dat u voldoende slaap krijgt

Slaap speelt een cruciale rol bij de regeneratie van de hersenen. Een goede slaap zorgt er niet alleen voor dat het lichaam kan rusten, maar ook het geheugen kan consolideren en de informatie die gedurende de dag is verkregen, kan verwerken. Oudere volwassenen moeten streven naar tussen de 7 en 8 uur slaap per nacht om de hersenregeneratie te optimaliseren en een gezonde cognitieve functie te behouden.

Het integreren van deze gewoonten in het dagelijks leven kan de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren en de cognitieve onafhankelijkheid verlengen. Elke gewoonte draagt ​​aanzienlijk bij aan een dagelijkse routine die de geestelijke gezondheid van oudere volwassenen ondersteunt en verrijkt, waardoor ze tot ver in de zeventig alert en betrokken kunnen blijven.

Startpagina » Psychologie » Volgens de psychologie nemen mensen die na hun zeventigste mentaal alert blijven doorgaans deze vijf dagelijkse gewoonten over